Onko tuotannossasi ilmainen rahanlähde?

Minulta kysytään usein, että minkälainen yritys voisi hyötyä Calefan ratkaisuista? Millaista yrityksen toiminnan tulee olla, että Calefa voisi auttaa sitä säästämään energiakuluissaan sekä pienentämään hiilidioksidipäästöjään?

Me olemme keskittyneet teollisen hukkalämmön kannattavaan hyödyntämiseen eli käytännössä voimme auttaa miltei mitä tahansa teollisuusyritystä säästämään selvää rahaa ja pienentämään päästöjä.

Päätin tehdä lyhyen listan siitä, mitä yrityksen tuotannossa pitäisi tapahtua, jotta hyödynnettävää hukkalämpöä löytyy:

  1. Kuivataan Tuotetta kuivataan jossakin prosessin vaiheessa. Ulospuhallettavaa ”käytettyä” kuivausilmaa hyödynnetään talteenoton lämmönlähteenä. Kuivausprosessissa hukkalämpö voidaan hyvin usein hyödyntää tuotantoprosessissa ja takaisinmaksuajat ovat erinomaisen lyhyitä.
  1. Tuotannossa käytetään lämpöä / kuumaa. Eli tuotannossa paistetaan, lämmitetään, kuumennetaan, keitetään jne. Hukkalämpö johdetaan ulos kanavoituna tai kuumuus säteilee ympäristöön. Tämä hukkalämpö voidaan ottaa talteen ja hyödyntää kannattavasti.

Kohdissa 1. ja 2. lämmön lähteenä on useimmiten kaasu, öljy, kaukolämpö, höyry tai sähkö.

  1. Jäähdytetään. Tuotannossa voidaan jäähdyttää tuotantolaitteita tai tuotetta. Koneista ja tuotteesta siirtyy hyödynnettävää lämpöenergiaa ilmaan tai nesteeseen. Tiloja jäähdytettäessä tai kylmä- ja pakkashuoneissa voidaan hyödyntää kylmäkoneiden lauhdelämpö tehokkaasti.

sudensuuhun

Periaatteena voidaan pitää sitä, että jos yritys käyttää tai tuottaa energiaa, sille luultavasti on hyötyä Calefan ratkaisuista. Se, miten talteenotettu hukkalämpö voidaan hyödyntää kannattavasti, määritellään tapauskohtaisesti asiakasyrityksen kanssa.

Käytännössä siis lähestulkoon kaikki teollisuudenalat voivat hyötyä hukkalämmön hyödyntämisestä, me voimme kertoa miten paljon säästöä juuri sinun yrityksessäsi voidaan löytää. Tai voit itse laskea säästöpotentiaalin kannattavuuslaskurilla.

Kirjoittaja Tommi Rantala, Calefa Oy

tommi.rantala@calefa.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s