Viimeinen öljykattila myynnissä 2030

Viimeinen hiilidioksidia tuottava teknologia myydään 2030 eli 13 vuoden kuluttua! Mikäli Ilmastotavoitteisiin halutaan päästä, on tämä välttämätöntä. Eurooppa tähtää hiilineutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Tällöin viimeisen öljy/hiili/kaasu-kattilan tulisi olla jo käyttöikänsä päässä. Kehityssuunta ei kuitenkaan tarkoita, että meidän tarvitsisi tinkiä elintasostamme tai muuten kärsiä niukkuudesta. Murros on myös mahdollisuus yrityksille parantaa kilpailukykyään.

decarbonising-heating-system

Maailman hiilidioksidipäästöt eivät kasvaneet enää vuonna 2014. Tämä uutinen saattoi mennä ohi monelta, mutta se on merkittävä. Tämän lisäksi maailmantalous kasvoi kuitenkin kolme prosenttia. Talouskasvua voi siis olla ilman, että ympäristö joutuu siitä kärsimään. Ratkaisu on putkimaisen energiatuotannon muuttaminen suljetuksi ympyräksi. Tässä järjestelmässä energia tekee työnsä useaan kertaan. Näin voidaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä teollisuudessa aluksi vähentää ja lopuksi muuttaa jäljelle jäänyt energiantuotanto uusiutuville energialähteille.

On arvioitu että 20 % hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä voidaan toteuttaa energiatehokkuus toimenpiteillä, joista hukkalämmön uusiokäyttö on merkittävä ja taloudellisesti kannattava. Tämä vielä hyödyntämätön resurssi on merkittävin yksittäinen kulmakivi tulevaisuuden energiajärjestelmässä. Tätä julisti myös EU:n julkistama talvipaketti, joka asettaa energiaraamit vuodelle 2020 eteenpäin.

”Energy efficiency: The First fuel”

Tulevilla sukupolvilla saattaa siis olla mahdollisuus nauttia samasta elintasosta kuin meillä, ympäristön tilan pysyessä kestävällä pohjalla. Suomi on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Jokaisen yrityksen olisikin hyvä miettiä kohdallaan millä toimenpiteillä tämä voidaan saavuttaa. Helpoin ja kannattavin ensiaskel on laittaa oma jo kerran ostettu energia tekemään työtä useampaan kertaan eli uusiokäyttää oma hukkalämpö. Ostoenergian vähentämisen jälkeen, on vasta ajankohtaista miettiä, kuinka primäärienergia kuten öljy tai kaasu saadaan vaihdettua uusiutuvaksi. Tällä marssijärjestyksellä vältetään turhat toistensa säästökykyä syövät päällekkäiset investoinnit. Oikeilla ratkaisuilla tämä energia voidaan tehdä, jopa niin, että yrityksen tuloskunto paranee. Alla oleva kuva kertoo tästä paljon.

calefa investointi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s