Paras tapa säästää lämmityskustannuksissa

Useissa suomalaisissa teollisuusyrityksissä tuskaillaan kalliiden lämmityskustannusten kanssa ja mietitään erilaisia ratkaisuja, kuten maalämpö- tai ilmalämpöpumppua, korvaamaan öljylämmitystä tai kaukolämpöä ym.

Erityisesti kaasukattilalämmittäjät ovat heränneet, kun vielä vuoden 2015 lopulla varsin edullinen nestekaasu kallistui verokohtelun muutoksen myötä tammikuun alusta alkaen lämmityskäytössä merkittävästi.

Teollisuusyrityksiltä löytyy usein ilmainen, mutta käyttämätön lämmönlähde

Kallista lämpöä harmitellessaan yritykset ostavat suuret määrät lämpöenergiaa tuotantoonsa tai tekee kallista kylmää jäähdytykseen. Kaikki tämä energia käytetään vain kerran, vaikka prosessin lämpöenergia tai jäähdytyksen lauhdelämpö voitaisiin ottaa talteen ja korvata sillä kaukolämpö tai öljy kiinteistön lämmityksessä.

Hyvin yleistä on, että prosessin hukkalämmöllä pystytään hoitamaan kiinteistön lämmityksestä 60 – 100 %. Tyypillisessä PK-yrityksessä tämä tarkoittaa helposti kymmenien tuhansien eurojen säästöjä, isoissa yrityksissä summat voivat nousta yli sataantuhanteen euroon vuositasolla.

controller-78445_1920

Mutta eihän sitä voi hyödyntää kuin puoli vuotta”

On totta, että lämmityskäytössä hukkalämpöä voidaan hyvin usein hyödyntää 6 – 9 kuukautta. On myös faktaa, että lämmityksen kustannuksista valtaosa syntyy juuri tuona aikana. Jos hukkalämpö voidaan hyödyntää uudelleen tuotantoprosessissa, niin silloin käyttöaste nousee 100 %:iin.

Vaikka lämpöä menee kesäkuukausina ”hukkaan”, niin nykyisellään suuressa osassa yrityksistä kaikki kertaalleen käytetty lämpöenergia menee hukkaan. Ja lämmityskaudelta saadaan säästöä lämmityskustannuksista valtaosa. Kesäaikaan ylimääräinen lämpö voidaan puhaltaa ilmaan tai laskea se veden mukana pois, kuten valtaosa teollisuudesta tällä hetkellä tekee. On myös mahdollista varastoida talteenotettua lämpöenergiaa ja käyttää varastoitua lämpöä hyödyksi lämmityskaudella.

smoke-258786_1920

Mikä parasta, hukkalämmön hyödyntäminen karsii kustannuksia ja nämä säästöt näkyvät suoraan viivan alla. Älä anna rahan haihtua savuna ilmaan vaan ota yhteyttä, niin tarkastellaan mikä on juuri sinun yrityksellesi paras ratkaisu hukkalämmön hyödyntämiseen ja energian varastoimiseen.

Tommi

Calefan toimittamissa ratkaisuissa, joissa hukkalämpö hyödynnetään yritysten kiinteistöjen lämmityksessä, saadaan hukkalämmöllä korvattua 60 – 90 % nykyisistä lämmityskuluista. Potentiaalia voisi lisätoimenpiteillä olla jopa 100 % asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s