Uusiutuvaa energiaa lämpöpumpuilla

Kuten olemme saaneet monesta medialähteestä lukea, on Suomella vielä paljon tekemistä päästäkseen tavoitteisiin uusiutuvan energian käytöstä. Tavoitteenahan on, että vuoteen 2020 mennessä 38% energiankulutuksesta on uusiutuvaa energiaa. Jos tavoitteeseen aiotaan päästä olisi uusiutuvien energialähteiden kasvutahdin jopa kaksinkertaistuttava nykytilaan nähden. Uusiutuvilla energialähteillä on mahdollisuus korvata etenkin ulkomailta tuotavia uusiutumattomia polttoaineita, jotka rasittavat ilmastoa ja Suomen kauppatasetta.

Uusiutuvasta energiasta tulee yleensä ensimmäisenä mieleen tuuli- ja aurinkoenergia. Molemmat ovat hyviä uusiutuvan energian muotoja, joita kannattaa hyödyntää. Mutta molemmissa suurena ongelmana on epätasainen teho ja jaksottainen energian saanti.

calefa_home_2.jpg

Yksi loistava uusiutuvan energian muoto on käytettävissä teollisten lämpöpumppujen avulla. Tätä mahdollisuutta uusiutuvasta energiasta ei ole vielä kunnolla ymmärretty. Tässä uusiutuvan energian muodossa on ekologisuuden lisäksi vielä se puoli, että se tuo suoria kustannussäästöjä. Miksi työntää kallista ostoenergiaa pihalle, kun siitä jopa 70% on mahdollista kierrättää uudestaan primäärienergiaksi. Säästöä ei kannata hakea sillä, että investoinnit jätetään tekemättä.

Teollisten lämpöpumppujen uusiutuvan energian mahdollisuutta on yritetty tuoda esille Motivan ylijäämälämpö-projektissa. Se on ensimmäinen EU:n sisällä toteutettu, teollisuuden ylijäämälämpöjä käsittelevä selvitys. Selvityksessä silmiinpistävä tilastotieto oli, että kaikesta teollisuuden ylijäämälämmöstä vain n.0,5% käytetään hyväksi tehtaiden ulkopuolella. Potentiaalia uusiutuvan energian käyttöön on siis mielettömästi. Jos uusiutuvan energian tavoitteisiin halutaan päästä on kiri aloitettava välittömästi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s