Arvojen mukaista toimintaa

Eurooppalainen kehitys on kulkemassa perinteisestä tuottamisesta yhä vahvemmin kohti osaavuutta ja asiantuntevuutta. Tämän myötä yritysten arvoille tulee melkoisia odotuksia. Calefalla olemme esimerkki uuden ajan asiantuntijaorganisaatiosta, joka tarjoaa asiakkailleen nykyaikaisia, korkean osaamistason ratkaisuja. Liiketoiminnan arvoilla ja arvojohtamisella on tässä yhtälössä suuri merkitys.

Calefa Oy perustettiin täyttämään markkinoille syntynyttä luottamusaukkoa. Monet asiakkaat olivat kokeneet perinteisissä toimitusketjuissa olevien rajapintojen tuoneen liikaa ongelmia, kun aina jäi epäselväksi, kuka toimittaja vastaa mistäkin projektin osa-alueesta vai vastaako kukaan. Ilmiön myötä asiakkaat jättivät mieluummin ei pakolliset investoinnit tekemättä ajatuksella, että ei tule tehtyä virheitä, kun ei tee mitään.

Halusimme vastata markkinoiden tarpeeseen – siihen, että toimittajaan voisi taas luottaa. Konkretisoimme tämän tiivistämällä toimitusketjun yhdeksi selkeäksi ja vastuunkantavaksi paketiksi. Nyt kun viides toimintavuosi on käynnistynyt, voimme 138 projektin ja lähes 100 %:sti toteutuneiden energiansäästötavoitteiden myötä nähdä valitsemamme tien toimivan.

Vaikka toimimmekin tärkeiden ympäristöarvoja parantavien ratkaisujen parissa, niin paradoksaalisesti, juuri nuo ympäristöarvot jäävät käytännön asiakasyhteyksissä yllättävänkin vähäiseen rooliin. Usein annamme asiakkaillemme ympäristöarvoja kaupan päälle, kun olemme ensiksi osoittaneet energiansäästöratkaisujemme valtavan taloudellisen kannattavuuden. Pelkän vihreyden pukeminen kannattavaksi liiketoiminnaksi taitaa vielä olla purkamaton myytti. Mielestämme hyviä asioita ei tulisi pilata tekemällä niistä pakollista pahaa.

Toiminnassamme tärkeimpiä arvoja ovat yksilön kunnioittaminen. Meillä jokaisella on omat taustamme, osaamisemme, kokemuksemme ja toiveet. Ihminen voi jonkin aikaa toimia vastoin omia arvojaan, mutta pidemmän päälle se ei ole mahdollista. On olennaista kuunnella ja tunnistaa kunkin arvoja, ja mukauttaa toimintoja sen mukaisesti. Tehokas, mukava ja asiakasta palveleva työympäristö muodostuu asiallisesti arvostetuista henkilöistä.

Liiketoiminnan avaimena on aina tuloksellisuus. Ilman positiivista tulosta ei voi toimia. Tällä onkin asiakasyhteyksissämme tärkeä arvo. Tuomme aidosti parempaa tuloksentekokykyä asiakkaillemme ja samalla pyrimme tyydyttämään omaa tuloksellisuuttamme. Minusta tuntuu nykyisin valitettavan usein tuloksellisuus ja ahneus sotkeutuvan. En usko, että ahneudella saadaan mitään hyvää aikaan. Luulenkin sen olevan yksi tämän ajan suurimpia tuhovoimia.

Kyetäksemme varmistamaan asiakkaillemme aina parhaan mahdollisen ratkaisun, astuu kuvaan jatkuva oppiminen. Meidän himomme on imeä maailmalta laajalti alamme osaamista pitääksemme itsemme kehityksen kärjessä ja kyetäksemme siten varmistamaan asiakkaittemme tyytyväisyyden.

 

Vesa Tamminen

Calefa Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s