Cleantechin pioneeri muuttaa Mäntsälän vihreäksi

Mäntsälän Sähkö Oy lämmittää pian Mäntsälän kiinteistöt Calefa Oy:n tekniikalla ja hakukonejätti Yandexin datakeskuksen hukkalämmöllä. Calefa Oy on tehnyt Mäntsälän Sähkö Oy:n kanssa sopimuksen ainutlaatuisen kaukolämpölaitoksen toimittamisesta, joka riittää 5000 omakotitalon lämmitykseen Mäntsälässä.

Yandexin suuressa tietokonekeskuksessa kaikki bittien käsittelyyn käytetty sähkö muuttuu lopulta lämmöksi. Calefan toimittamalla huipputeknologialla hukkalämpö voidaan kierrättää uusiokäyttöön puhtaaksi ja edulliseksi kaukolämmöksi.

Calefan kaukolämpölaitoksen toteutus on maailmanlaajuisesti ensimmäinen laatuaan. Datakeskuksen hukkaenergiaa hyödyntämällä korvataan Venäjältä tuodun maakaasun käyttöä ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Täyteen kokoonsa kasvettuaan Mäntsälän laitos tuottaa energiansäästöinä saman verran kuin miljoonan suomalaisen kodin hehkulamppujen vaihto energiansäästölampuiksi – eikä siitä kulkeudu elohopeaa kaatopaikoille. Tämä on kotimaista cleantechia, josta hyötyvät datakeskus, energiayhtiö, kuluttajat sekä luonto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s